Naslednje tekme  

U15
20.10., Radenci
Slatina - Puconci

Člani
25.10., Turnišče
Slatina - Čarda

   

URADNA IZJAVA KLUBA

Spoštovani!

Glede na neljub dogodek, ki je nastal v soboto 28. 8. 2021, smo se odločili, da javno podamo stališče, ker smatramo, da je to naša dolžnost do vseh, ki so NK Radenski Slatini, sedaj in v preteklosti pomagali in jo tudi podpirali. Dogodek je namreč močno načel ugled NK Radenska Slatina, katerega smo dolgo gradili.

V soboto 28.8.2021 je bila s strani MNZ M. Sobota delegirana tekma tretjega kola Pomurske lige, med domačo ekipo NK Radenska Slatina in gostujočo ekipo NK Grad. Tekma bi se morala odigrati na glavnem igrišču z naravno travo na ŠRC Ivanke Serec. Tekma na žalost ni mogla biti odigrana, saj skrbnik igrišča, v tem primeru Občina Radenci, ni pripravila terena in je prepovedala uporabo glavnega igrišča z naravno travo. V podkrepitev prepovedi so zagrozili tudi s policijo. Kot alternativo so ponudili uporabo igrišča z umetno travo, kar pa je bilo na dan tekme nesprejemljivo in neizvedljivo. Tekme so delegirane en teden prej, to pomeni, da se tekme ne da kar tako prestaviti na drugo igrišče, posebej ne na takšno, kjer veljajo popolnoma
drugi pogoji. Prav tako bi se z menjavo igrišča morala strinjati nasprotna ekipa. Seveda se to ni zgodilo, kar je za poznavalce nogometne igre povsem razumljivo in jim tega ni niti malo za zameriti.

Kot razlog za prepoved uporabe so predstavniki občine navedli, da je bilo glavno igrišče preveč razmočeno in da je bil napovedan dež. Kljub deževnim dnem pred tekmo je bilo očitno igrišče v primernem stanju, saj so v petek in soboto tuje ekipe opravile tri treninge, v ponedeljek pa je bila odigrana še prijateljska tekma. V teh dneh torej le domača ekipa NK Slatine ni smela uporabljati igrišča z naravno travo, kljub temu, da je bila tekma v soboto popoldne uradno delegirana s strani MNZ MS. Ker klub NK Radenska Slatina ni mogel zagotoviti predvidenega in delegiranega igrišča (ne po lastni krivdi) je tekmo izgubil, obeta se tudi finančna kazen, ter ob morebitni ponovni neupravičeni odpovedi tekme, izključitev iz tekmovanja.

Tako je v soboto bila slika na ŠRC Ivanke Serec res zelo žalostna. Pogledi mladih igralcev so bili negotovi, v očeh jim je bilo videti, da ne morejo verjeti kaj se dogaja. Na treninge s katerimi so pričeli že na vrhuncu poletja so hodili redno in trenirali zavzeto, čeprav jim je bilo dovoljeno trenirati le na umetni travi. Na igrišče z naravno travo celo poletje niso imeli dostopa, ker so tam trenirali in igrali drugi klubi oz. je igrišče moralo počivati, da je bilo pripravljeno za tuje ekipe. Naši fantje so trenirali v upanju, da bodo razveseljevali domače zveste navijače in se po odigranih tekmah tudi družili z njimi. Nekateri so se iz tega razloga tudi odpovedali dopustu na morju in še marsičemu drugemu. Študentje, ki imajo v teh dneh izpitne roke so si prilagajali čas namenjen za pripravo na izpite, treningom in tekmi, ki je pa ni bilo. Prikrajšani za lep sobotni športni dogodek so bili tudi simpatizerji in navijači kluba, ki prihajajo v velikem številu na naše tekme.

Nenazadnje pa so bili zelo razočarani tudi igralci mlajših selekcij, kateri vidijo nekoč v članski ekipi tudi sebe. Njim bo verjetno potrebna posebna razlaga, da bodo lažje pozabili na sobotni dogodek in se še naprej vneto z veseljem udeleževali treningov. Ravno zaradi najmlajših je bil na pobudo Ivanke Serec in Izidorja Klemenčiča leta 1993 ustanovljen klub NK Slatina. Njuna preprosta želja je bila, da otroci lahko trenirajo in igrajo nogomet v domačem kraju. V klubu so sprva delovale samo mlajše selekcije, leta 1997 pa je bila ustanovljena tudi članska ekipa, ki je zrasla točno iz teh mlajših selekcij. Izidor je v klubu aktiven še danes, in sicer je vodja nogometne šole. NK Slatina velja za relativno mlad klub, ki pa je v svoji zgodovini požel že veliko uspehov in ogromno prispeval k lokalni skupnosti. Skozi leta se je tukaj kalilo dosti izvrstnih nogometašev, ki so postali državni prvaki in člani državnih reprezentanc. Skozi zadnja leta je bilo sobotno popoldne že kar nekako rezervirano za članske tekme, ki so bile vedno zelo dobro obiskane, pa ne samo s strani tistih, ki so prišli gledat nogomet, pač pa tudi tistih, ki so klub s svojim obiskom želeli zgolj podpreti.

Kar dolgo časa so igrišče urejali člani in navijači kluba ter s tem omogočali klubu, da je lahko nemoteno igral, deloval in se razvijal, hkrati pa so se razvile tudi prijateljske vezi, ki držijo še danes in jih ni moč streti. Kljub raznim nalivom, snegu, toči in ostalim vremenskim prigodam so se tekme vedno odigrale, igrišče pa se je zmeraj popravilo in uredilo za naslednje tekme.

Namen in cilj javnega pisma je, da se vsem selekcijam NK Radenske Slatine omogoči igranje tekem na glavnem igrišču z naravno travo, ne glede na vremenske razmere, še posebej, če se ista stvar omogoči tujim klubom. Prav tako lahko tekmo odpove samo sodnik, ki oceni, če je igrišče primerno za igro ali ne. Želeli si bi, da bi domači klub s strani občine prejel podporo in spoštovanje, ki ga je bil deležen vsa leta prej in ki si ga glede na svoje delo in udejstvovanje tudi zasluži.

Dejanja občine jasno nakazujejo, da se je njihovo stališče do objekta in kluba spremenilo. Objekt je postal tržno naravnan, domači klub pa ga lahko uporablja le pod določenimi pogoji, katere določa in sproti spreminja občina. Na ta način je normalno delovanje kluba nemogoče. Zato od občine pričakujemo jasen odgovor do petka, 03.09.2021, ali lahko Nogometni klub
Radenska Slatina s svojimi selekcijami igra tekme na glavnem igrišču z naravno travo. V nasprotnem primeru bomo morali iskati alternativo in poiskati možnost v sosednjih občinah.

Športni pozdrav,

Nogometni klub Radenska Slatina
VSI SMO SLATINA

Zahvala ekipi NK Grad za podporo.

Nimaš pravic, registriraj se

   

Himna NK Radenska-Slatina  

   

Lestvica - člani  

POMURSKA NOGOMETNA LIGA
4. Grad 16
5. Hotiza 15
6. Turnišče

14

7. Čarda Martjanci 13
8. Tromejnik 13
9. Mlinopek Križevci 12
10. Radenska Slatina 10
11. Polana 9
   

Lestvica - U17  

               U17 - KADETI              
1. Gančani 12
2. Avto Rajh Ljutomer 7
3. Čarda Martjanci 7
4. ND Beltinci 3
5. Radenska Slatina 3
6. Serdica Kl. Šinko 0
7. Križevci 0
   

Lestvica - U15  

        U15 - STAREJŠI DEČKI       
1. Radenska Slatina 10
2. Mura 6
3. Čarda Martjanci 4
4. Apače 3
5. Kema Puconci 2
6. Tromejnik 0
   

Lestvica - U13  

        U13 B - MLAJŠI DEČKI       
1. Radenska Slatina 12
2. Goričanka 9
3. Mura 2 6
4. Čarda 2 6
5. Tromejnik 3
6. Kema Puconci 3
7. Apače 3
8. Šalovci 3
9. Križevci 0
10. Cankova 0
   

Pridružite se nam  

   

Sponzorji  

   
© NK Slatina

counters-free.net