Naslednje tekme  

23. - 24.2. ob 8. uri
Športna dvorana Radenci
3. zimski turnir
NK Radenska Slatina

Člani
Lenart, 23.2. ob 13. uri
NK Slatina - NK Puconci

   

Zadnje tekme  

Člani
NK Slatina - NK Malečnik 6:2

   

Šport po meri otrok in mladostnikov

Pedagoški, didaktični, psiho-socialni, biološki in zdravstveni vidiki športne vadbe mladih. Knjiga celostno obravnavo otroka in mladostnika v športu in njegovem celovitem razvoju. Predstavlja kapitalno delo, ki se postavlja ob bok najbolj cenjenim virom znanja s tega področja v svetu. Pri nastajanju knjige z obsegom 770 strani je sodelovalo 24 vrhunskih slovenskih in tujih avtorjev s področij športa, pedagogike, psihologije, biologije ter medicine – pediatrije. Knjiga je namenjena vsem, ki se pri svojem delu tako ali drugače srečujejo s športno aktivnostjo otrok in mladine. Koristno branje bo učiteljem športne vzgoje na vseh ravneh vzgojno-izobraževalnega procesa, profesorjem in študentom študijskih programov športne vzgoje na pedagoških fakultetah, zdravnikom/pediatrom, trenerjem, vaditeljem, in seveda staršem. Skratka, vsem tistim, ki so tako ali drugače povezani z delom z mladimi v športnih društvih, klubih in drugje.

RECENZIJA KNJIGE:
Po standardih Svetovne zdravstvene organizacije naj bi bili otroci in mladostniki, stari od 5 do 17 let, vsak dan vsaj eno uro zmerno do zahtevno telesno aktivni. Dve uri sta boljši od ene – z drugimi besedami to pomeni, da obsežnejša aktivnost od priporočene zagotavlja še dodatne pozitivne učinke za njihovo zdravje in razvoj. Se Slovenci tega zavedamo? Žal ne, po gibanju in prehranskih navadah so slovenski mladostniki bolj na repu Evrope, saj je primerno telesno aktivnih manj kot četrtina mladih Slovencev, zajtrkuje pa manj kot dve petini slovenskih mladostnikov. Redno gibanje in redna ter zdrava prehrana sta tako že sama po sebi parametra, ki bi lahko dolgoročno izboljšala zdravje Slovencev. Ti se v zadnjih desetletjih, kot kaže statistika, vse bolj telesno zamaščujejo: štirinajstletniki so bili leta 2000 več kot devet kilogramov težji kot njihovi enako stari vrstniki tri desetletja poprej. Kar nekaj na tem področju lahko s primernim teoretičnim in praktičnim izobraževanjem naredijo tisti, ki se poklicno ukvarjajo s poučevanjem športa in športne vzgoje. Knjiga Šport po meri otrok in mladostnikov jim lahko pri tem pomaga kot prava biblija, saj v tem izjemnem delu, ki je nekaj posebnega tudi v mednarodnem merilu, najdete celovite, strokovno, a razumljivo podane informacije o vseh vidikih športa mladih, od bioloških (telesni in spolni razvoj v povezavi s športom) prek pedagoških in psihosocialnih (lik trenerja, njegove vzgojne naloge itn.), zdravstvenih vidikov športa mladostnikov z zdravstvenimi zadržki pa vse do didaktičnih in metodičnih vidikov športa mladih (torej vadba moči, gibljivosti, ravnotežja, hoje po traku, kondicijskih programov itn.). Športna knjiga leta!

Starši oz. vsi, ki bi vas zanimalo prebiranje te knjige, povprašajte po njej pri predsedniku kluba ali pa se obrnite na nas na ŠRC Slatina.

Nimaš pravic, registriraj se

   

Himna NK Radenska-Slatina  

   

Lestvica - člani  

1. Čarda Martjanci 25
2. Radenska Slatina 23
3. Rakičan 21
4. Križevci 17
5. Goričanka 16
6. Bogojina 9
7. Dobrovnik 7
8. Bistrica 7
   

Lestvica - mladinci  

7. Grad 18
8. Avto Rajh Ljutomer 15
9. Radenska Slatina 13
10. Goričanka 6
11. Kema Puconci 3
12. Tromejnik 0
   

Pridružite se nam  

   

Sponzorji  

   
© NK Slatina