Naslednje tekme  

   

Zadnje tekme     

Vroča nogometna sobota

V soboto, 03.06 so se naši fantje selekcij U9 in U11 odpravili na turnir v Škofjo Loko. Za naše fante je bila to neka nova dogodivščina, saj so tam nastopile najboljše ekipe iz Slovenije in tujine.

Vse skupaj se je začelo že zgodaj zjutraj, ko se je začela vožnja z avtobusom. Kljub rani uri so bili naši fantje polni energije in pripravljeni na turnir. Po dolgi in naporni vožnji smo le prispeli v Škofjo Loko. Ko smo prispeli tja, so bile temperature že zelo visoke, sonce je zelo pripekalo in turnir je bil v polnem pogonu. In za naše fante se je začelo zares. Prvo so na igrišče stopili igralci selekcije U11, ki jih dolga vožnja ni zmotila, saj so prvo tekmo dobili z 1:0. Premagali so bosansko NK Zvijezdo, ki velja za enega najboljših klubov v svoji državi. Le nekaj minut zatem so na igrišče stopili igralci U9. Tudi oni so bili popolnoma pripravljeni na tekmo in jo zaključili z neodločenim izidom. Tekma proti NK Brinjam se je končala z 1:1. Naši fantje so prvi del prestali z odliko in nestrpno čakali naslednjega nasprotnika. Selekcija U9 se je le dodobra ogrela in skupino zaključila z dvema zmagama. Prvo so z 4:0 premagali NK Jesenice nato pa so z 1:0 premagali NK Velesovo. Selekcija U11 je bila na koncu malce manj uspešna, saj je ostali dve tekmi v skupini izgubila. Z 3:1 so bili boljši NK Lesce, z 2:0 pa je bila boljša tudi ND Gorica. A za naše fante še to zdaleč ni bil konec. Zanimivost turnirja je bila predvsem to, da so se v naslednji krog uvrstile čisto vse ekipe. Selekcija U9 je kot zmagovalka skupine, dobila zadnjega iz skupine F in sicer NK Rakek. Naši fantje so nalogo opravili brezhibno in premagali nasprotnike z 4:1.
Sledila je selekcija U11, ki je kot tretja v skupini dobila malce težjega nasprotnika. Nasproti jim je stala ekipa NŠ Olimpija Tržac. Na žalost je bila Olimpija Tržac prevelik zalogaj za naše fante, ki so morali priznati premoč nasprotniku. Tako je v tekmovanju ostala samo še selekcija U9, ki jo je v osmini finala čakala ekipa ND Bilje. Tekma se je začela zelo dramatično in napadalno. Naši fantje so napadali in iskali prvi zadetek. Med napadanjem so za trenutek pozabili na nasprotnega napadalca, ki se je naenkrat znašel sam pred našim vratarjem iz zadel za vodstvo nasprotnika. Bilje so vodstvo še povečale 2 minuti zatem, ko je z prostega strela žoga zletela naravnost v zgornji kot. Toda naši fantje se niso predali. V naslednjih minutah smo spremljali enosmerni promet in nevarne napade naših fantov, ki so preko Anžeta Rakovca prišli do znižanja. Naši fantje so se borili do zadnje minute, a so na koncu morali športno čestitati nasprotnikom, ki so se uvrstili v naslednji krog. Kljub izpadu iz tekmovanja, so naši fantje igrišče zapustili zadovoljni, saj so prikazali odlične igre. V povprečju z leto mlajšo ekipo, so se lahko kosali z prav vsemi ekipami in se niso prestrašili nasprotnikov. Obe selekciji sta prikazali odlično igro in borbo za vsako žogo.

SELEKCIJA U11
Skupinski del:
NK Slatina : NK Zvijezda  1:0
NK Slatina : NK Lesce  1:3
NK Slatina : ND Gorica  0:2

Šestnajstina finala:
NK Slatina : NŠ Olimpija Tržac

Postava: Filip Farič, Domen Mulec, Tian Grah, Tit Šimundžič, Nik Marič, Tjaš Ploj, Anej Mlinarič, Tosja Mlinarič, Jan Lesjak, Mai Cehtl
Trener: Dejan Podlesek

SELEKCIJA U9
Skupinski del:
NK Brinje : NK Slatina  1:1
NK Jesenice : NK Slatina  0:4
NK Velesovo: NK Slatina  0:1

Šestnajstina finala:
NK Slatina : NK Rakek  4:1

Osmina finala:
NK Slatina : ND Bilje  1:2

Postava: Jan Kolar, Jernej Koren, Gal Vršič, Jan Fras, Amadej Filipčič, Anže Rakovec, Jaka Zamuda, Alen Balažic, Anej Vertačnik
Trener: Mitja Senčar
Vodja nogometne šole: Izidor Klemenčič

Za naše fante je bila to ena lepa izkušnja in zanimiva dogodivščina. Spoznali so druge ekipe iz cele Slovenije in tujine. Spoznali smo zanimivosti Škofje Loke, ogledali smo si stari del mesta in se hladili v reki Sori. Tukaj moremo čestitati vsem igralcem za odlične predstave in staršem za super navijanje. Posebej se moremo zahvaliti tudi Anžetu Rakovcu (iz NK Apač), ki se je tudi tokrat odzval povabilu in nam prišel pomagat. Posebne zahvale gredo tudi organizatorjem, ki so turnir izpeljali kot se šika. Odlična pripravljenost, ogromno zanimivosti in na koncu Jan Oblak, ki je bil glavna atrakcija tega turnirja. Otroci si bodo zagotovo zapolnili ta dan, ko so se lahko slikali z enim najboljših vratarjev na svetu. Mi smo bili nad turnirjem navdušeni in se bomo z veseljem vrnili tudi drugo leto.


 

 

Nimaš pravic, registriraj se

   

Himna NK Radenska-Slatina  

   

Lestvica - člani  

1. Čarda Martjanci 25
2. Radenska Slatina 23
3. Rakičan 21
4. Križevci 17
5. Goričanka 16
6. Bogojina 9
7. Dobrovnik 7
8. Bistrica 7
   

Lestvica - mladinci  

7. Grad 18
8. Avto Rajh Ljutomer 15
9. Radenska Slatina 13
10. Goričanka 6
11. Kema Puconci 3
12. Tromejnik 0
   

Pridružite se nam  

   

Sponzorji  

   
© NK Slatina